joi, 5 iunie 2014

Cel mai frumos 1 iunie

Orice zi ,ora sau clipa petrecuta alaturi de baietelul meu Victor - Cristian este o minune de la Dumnezeu si incerc sa savurez fiecare moment pentru ca timpul este ireversibil. Bineinteles ca ma bucur sa aniversam ziua copilului impreuna si cum eu sunt  de parere ca gradul de libertate oferit copilului influenteaza educatia si dezvoltarea personalitatii lui m-a bucurat aceasta provocare de a transforma aceasta zi in ziua in care le spunem mereu da deoarece nu  putem creste niste copii inhibati si introvertiti, care nu se vor  putea descurca pe cont propriu. Am noroc de un baietel care nu depaseste anumite limite asa ca am inceput ziua cu  cateva activitati pe care si le-a dorit sa le facem impreuna incercand sa transformam o zi obisnuita intr-una memorabila. Poate copilul va purta cu el aceaste amintiri si se va simti iubit si important, iar asta il va ajuta sa aiba incredere in el si in mine ca parinte.  
Dimineata deoarece primesc un pupic atat de dulce am incercat sa  servesc micul dejun cat mai vesel si cu multa buna dispozitie. Victoras a vrut sa  punem o patura in mijlocul camerei si facem un cort, dintr-o patura si 2 scaune. Pe urma a inceput sa se joace cu seturile Lego. E foarte incantat. Apoi a luat o coala sa desenem ce ne trece prin cap. Neaparat masinute , avioane si animalute. Punem muzica, dansam si cantam si facem poze haioase! Ii place sa danseze si sa particip alaturi de el la orice activitate. Astfel se  simte protejat, iubit si legaturile emotionale dintre noi se imbogatesc si se consolideaza.


Victor-Cristian este foarte atent la intamplarile personajelor din desene animate. Poate ca un sfat dat de mine va fi refuzat, insa un bun exemplu oferit de personajul lui preferat , Mickey Mouse sigur il va urma. Asa ca am urmarit aventurile lui Mickey si ale prietenilor sai si apoi s-a jucat cu toate jucariile ce demonstreaza ca e un fan Mickey inrait. 


Dupa aceea am spus DA dorintei sale de a iesi in parc si a lua la rand toate locurile de joaca existente.Un mod minunat de a-si consuma energia,de a se intalni cu prietenii lui ,dar si de a-si face altii noi.


Muzica pentru copilul meu este ca o vraja  ce il ajuta sa isi exprime sentimentele  si cu ajutorul careia comunicarea dintre noi este mai frumoasa si mai eficienta asa ca am spus din nou DA cand a vrut sa isi asculte melodiile preferate.

Dupa o zi asa de plina de aventuri si de libertate  a venit momentul cand si-a manifestat dorinta sa ii citesc povestea de seara . De fapt mai multe povesti pe care le-am povestit si le-am reinterpretat cum a vrut el si care creeaza intre noi  acea legatura speciala dintre doi oameni care traiesc aceleasi senzatii, au aceleasi sentimente si isi imagineaza aceleasi scenarii.Copiii se nasc iubitori şi dornici de iubire si dincolo de orice, este important să creasca stiind ca alaturi de ei se afla parinti care ii iubesc asa cum sunt si orice s-ar intampla. Eu asta incerc: sa ii  arat dragostea cat mai des si sa ii spun ,,TE IUBESC’’ in cat mai multe feluri posibile! Iar ziua in care i-am spus mereu Da a fost unul dintre ele. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu